Senaste Inlägg

Sverige.

Jag är i moderslandet till nästa helg, min familj har ingen dator så inget uppdaterande tills vidare.

Bye.

Hej världen denna tisdag!

Tisdag, ingen sol i sikte. Igår tog vi premiärturen på våra nya skidor, helt underbart var det. Jag fick två stora blåsar på hälarna och ett fett blåmärke mitt på rumpan vilket bidrar till obekväma sittställningar MEN, det var skönt... Och kul!

Igår fick vi också inkallelse till ultraljud på posten, den 22 april blir det, glädjer mig! Är så speciellt att se det lilla livet som bosatt sig tillfälligt i min kropp. Får hela tiden skräcktankar, tänk om de inte finner något alls där inne?! Jag känner mig verkligen inte gravid, förutom dödande trötthet och superduper humörsvängningar men annars helt vanlig. Men jag kanske fick min del av graviditetsbesvär så det räckte och blev över sist. Då spydde jag hela dagarna de första 6 månaderna. Denna gång är illamåendet väldigt milt... ännu.
Men jag ser dessto mer gravid ut, helt sjukt vilken skillnad på denna gång och sist. Magen min har länge varit tydlig gravidmage. Men det säger de ju också, att andra gången syns det snabbare för att kroppen har varit med om det förr och "minns" vad som sker.

Nu ska jag äta gott, ta en lååååång dusch och bara slappa! Mommo ville gå en promenad och frågade om hon fick lov att ta med sig Adriana. Självklart får hon det.

Alla hjärtans dag/ Morsdag/ Fastelaven og bollesøndag

En söndag, många olika dagar. I norge var det inte bara alla hjärtans dag igår, det var dessutom morsdag och fastelaven (Fettisdag). Vi firade den inte så högtidligt.

Jag stod upp med Adriana och Vegar hade sovmorgon, en ordning vi har. Jag får lördagsmorgon och han söndag. Efter det klädde vi på oss för söndagstur. Vi, Vegars föräldrar och hans morfärladrar gick en lång tur. Efter det gick vi hem till Bente och Stig (Vegars föräldrar) och åt hembakade semlor. Sedan drog jag, Vegar och Andreas (Vegars bror) till Charlotteneberg. Där köpte jag och Vegar pjäxor och skiddresser, skidor köpte vi förra året men det fanns inga passande pjäxor, dessutom var jag så höggravid att jag inte kunde åka några skidor i alla fall. Andreas köpte Skiddress, skidor, stavar och pjäxor så nu är vi fullt utstyrda för en skidtur i eftermiddag. Härligt! Vi fyllde även upp med pommac, champis, kycklingfilé, fläskfilé och limpa. Roligt att ta sig en sverigetur och handla lite billigt. efter allt handlande myste vi till det med "svensk" pizza! Aaah! Som jag saknat det! Men jag kommer ju till sverige igen den 26:e och stannar en vecka, så det kan ju hända att det blir mer pizza på mig, Jambo blir det nog helt klart och kanske lite max, jag fyller upp mig med svensk skräpmat mens jag kan ;).

Som någon slags morsdags/ alla hjärtans present fick jag tusen kr av Vegar att spendera på precis vad jag ville, kunde köpa bubbelgum för allt om det var vad jag ville ha. Vegar och jag har ehlt gemensam ekonomi, ett konto, två kort. Det gör det lite svårt att bara slösa pengar när man känner att de inte är helt sina egna så detta var enligt mig ett väldigt bra present, passar bra när jag är i sverige med svenska priser!

I kväll kl 21.30 är det 15 km fritt. Första gången Petter Northug ställer upp till start. Spännande grejer! Dock är det hans sämsta distans så man kan inte hoppas allt för mycket.

Ont.

I eftermiddag/kväll ska Vegar ha Adriana själv och jag ska träffa Daphne! Yeah, glädjer mig massor. Vi ska sitta och äta lite, fika lite och skvallra massa. Idag har jag tvättat kläder, plockat ihop på övervåningen, matsalen och i vardagsrummet. Dessutom låter det just nu som att jag ska få glädjen att byta ännu en bajsblöja, jippie! Jag troode att jag skulle få det jobbigt med blöjbyten nu när jag är så känslig för lukter men det har inte varit något problem, det är mat som är problem.

Läste just ett inlägg av mina kära kusin Anna http://talkmypantsaway.blogg.se/, där hon skriver att tatuera sig gör ont. Jag vet inte det men jag kan bidra med vad jag tycker gör ont. Förutom det självklara, att föda barn så tycker jag att sätta in en spiral gjorde väldigt ont även om det var över på några sekunder. Att äta stark mat med fingrarna, glömma bort det och sedan ta ut linserna, eller det mest korkade som har hänt mig pinsamt många gånger, ta ut linser som inte är där. Endera har man tappat dem, eller redan tagit ut dem eller aldrig satt in dem. Men det gör ONT när man nyper sig i ögat och försöker att få tag.

Berätta vad DU tycker gör ont?

Ny solig dag...

I natt när Adriana vaknade så hämtade jag henne till vår säng på en gång. Efter 5 min kamp med nappen (Hon är så knäpp med det där, hon vill ha nappen men vill inte att man ger henne den, den ska bara råka hamna i munnen på henne.) så somnade hon gott intill mig och sov sen sött resten av natten. Nu har farmor och farfar hämtat henne och har henne en stund. Farfar jobbar 2 veckor och är sedan hemma två veckor så när han väl är hemma vill han träffa henne så mycket som möjligt och det ger mig chansen att slappna av med en serie jag fick på dvd av mamma i julklapp, Mot alla vindar. Får se om den är nå bra, glädjer mig i alla fall till å se den.

I går kom soffan, underbart vacker var den MEN, gud så stor... Den tar upp hela tv-vrån. Dock har vi gott om sittplatser nu när vi får sverigebesök. Dessutom kom Vegars oxskinn. Han beställde det för ett år sedan och igår kom det. Ibland får de in kor och oxar med väldigt ovanliga och vackra mönster och färger. I 95% av de fallen är de märkta att ska bonden ha tillbaka skinnet, mne om de inte är det är det fritt fram för den som först ser det och eftersom Vegar ofta jobbar i fjøset/avlivningen (Första delen av slakten) så är han en av de första som ser dem. Detta skinnet är mörkbrunt/rött/svart med typ tigerränder, väldigt fint och perfekt när man har barn, vad man än spiller så bara rinner det av, blir inga fläckar.

Nej nu ska jag fixa mig nåt gott att smaska på och mysa ner i soffan framför Mot alla vindar. Bra onsdag än så länge.

Illa natt.

Adriana har alltid varit så duktig på att somna och sova själv, mne i ett par veckor har vi nu slitit något fruktamsvärt. Hon vill inte sova själv. Hon somnar för natten kl 20, ett par timmar efter det kanske hon vaknar till och då ger vi henne bara nappen och hon sover vidare. Mellan 01-0 början helvetet rent ut sagt, då vaknar hon och jag gör som vanligt ger henne nappen och stoppar om mne nu kommer hon inte till ro, hon ska hela tiden bekräfta att jag är där, sätter sig upp och ser efter mig, pratar för att få svar, hur trött som helst men ska inte sova. efter ca en timme är vi båda så utslitna att vi gråter båda två, då prövar Vegar, hon lugnar ner sig för att starta allt tusen gånger värre, nu har vi kanske hållit på i två timmar och Vegar är gristrött för han ska upp klockan 05 och jobba väldigt fysiskt hårt (Slaktare), då tar vi henne till vår säng (Vi vill inte att hon ska lära sig att sova tillsammans med oss igen då det var en kamp att lära henne att sova själv.), där trycker hon sig mot mig och håller sig fast i håret mitt, ansiktet mitt eller vad hon nu finner.

Jag vet inte varför hon har blivit så otrygg, men det sliter på oss alla. Är så jobbigt när hon är så ledsen.

Men nu till något trevligare, idag kommer nysoffan! Jag hoppas att vi blir nöjda med den, vet inte om man har rätt att lämna tillbaka den när den blivit uppsydd efter egna önskemål? Den var inte helt billig heller så det hade varit sura pengar om vi inte blir nöjda.

Igår konstaterade jag ännu en gång att denna graviditet är helt olik från den förra. Med Adriana klarade jag inte av tanken på kött, det gick bara i fågel och fisk för min del. Men igår kväll längtade jag efter en stor biff, så vi köpte oss ett varsitt stycke pepparyttrefilé och jag glufsade i mig hela köttbiten men lämnade allt annat, var bara smaken av kött jag var ute efter. Antagligen har jag järnbrist, kroppen brukar ju själv säga till vad den vill ha.

Nämen nu sover äntligen min söta, lilla mara så jag ska passa på att rydda plats för soffan.

Graviditet nr 2.

Igår kväll låg jag länge uppe och tänkte på den lilla knölen som växer sig större i min mage för varje dag. Tänk att jag ska bli tvåbarnsmor, redan! Helt otroligt att tänka på.

Denna gång kommer jag vara gravid över sommaren, får se hur det går. Varmt och svettigt. Med Adriana var jag inte svullen alls, inte ens fötterna men det läre jag väl inte slippa denna gång. Inte heller fick jag bristningar men det sa läkaren min att det berodde på hudtypen, ju fastare och spänstigare hud dessto mindre bristningar så kanske jag slipper det även denna gång för jag har väl säkert den samma huden.

Det jag gruvar mig mest för i nuläget är att berätta det på jobbet. "Hej, jag har varit borta i ett och ett halvt år, nu ska jag jobba några månader sedan ska jag vara hemma igen!" men det måste de väl bara acceptera oavsett om de gillar det elle rinte. kanske jag till och med kan hinna skaffa mig ett nytt jobb mednas jag är borta på nästa mammaperm.

Älsklingsgumman!

Underbar, så är det bara!



Klättermus gör massa bus!

Bilder.

Har äntligen ordnat lite bilder av hemmet vårt. Här kommer först lite av vardagsrummet.

Bild nr 1: Som det såg ut på visning.
Bild nr 2: Mamma och pappa tapetserar fondvägg.
Bild nr 3, 4 och 5: som det ser ut nu med nuvarande soffa. Ska också skaffa ny matta, nytt soffabord och ny tvbänk. Men vi måste hitta rätt. Ser för mig en rund, ljus matta och ett runt bord och en mörk tvbänk som passar till hyllan ovan. Vi får se.














Nu kommer lite bilder på matsalen.

Bild nr 1: Sett från vardagsrum på visning, ful panel!

Bild nr 2: Kaminen och närbild på styggpanelen.

Bild nr 3, 4 och 5: Har målat panelen, tada!

Bild nr 6: Sett från vardagsrummet (Gullig bebis i babygrind).















Det är vad jag har att bjuda på än så länge.

I dag är det måndag.

I vårt sovrum har vi en extremt stygg turkos platsmatta till fina ikke matchande 70-tals tapeter med stora bruna blommor. Igår pratade vi om att vi ska börja göra i ordning på övervåningen, bygga väggar så att det blir fyra separata sovrum och fräscha upp. Av ren nyfikenhet lyfte jag på fulmattan för att se vad som var under. Under dålde sig ett jättevackert gammalt trägolv, bara att slipa ner lite och betsa. Härligt med sådana upptäckter!

I morgon kommer också nysoffan! Äntligen, vi beställde den innan jul men får den alltså inte fören i morgon. Det är en bågformad, lång tresätes. hade velat ha den ljus men förståndet segrade, inga ljusa tyger med ungar så vi valde ett grått tyg och mörka ben, får se hur det färdiga resultatet är.

I går bakade Vegar och brorn hans brownies med daim och jordnötssmör i som jag sitter och mumsar i mig nu. jag tror inte att denna graviditet kommer att vara mig lika smickrande. med Adriana kräktes jag så gott som hela graviditeten och rasade ner i vikt, nu mår jag bara lite lätt illa och äter som en flodhäst. Kanske inte så illa då, men jag äter i alla fall.

Nu måste jag väl ta tag i lite tråkigt hushållsarbete. Så är det.
I samband med den meningen kan jag länka till en gammal klasskamrats blogg. http://emmadendar.blogg.se/
Varje gång jag läser den gapar jag av beundran. Hon verkar hinna med precis allt och lite till. Så vill jag också vara, men det kommer jag aldrig att bli.

Ha en fin måndag allesammen!

Tada!

Nu är det så här att jag vet att jag varit dålig på att uppdatera och jag har bett om ursäkt många gånger men nu kommer den verkliga ursäkten.

Idag berättade vi för nära och kära att Adriana ska bli storasyster, så nu kan jag berätta det för er på bloggen... Adriana ska bli storasyster.

Vi är inte så långt påväg så allt är ju inte 100% säkert att det går hela vägen, men vi hoppas ju såklart på det.
Så nu blir detta en gravidblogg där jag berättar om allt slit men också om allt härligt med ett nytt liv i magen.

Än så länge har det inte varit så farligt, inte som med Adriana så jag hoppas att jag ska kunna jobba genom denna graviditet, men mne, det vet man ju aldrig. Helvetet började ju inte på en gång sist heller.

Onsdag.

Är väl medveten om att jag är dålig på att uppdatera, men jag har varit så sur och i dåligt humör de senaste dagarna att det ändå bara hade blivit sura inlägg. Egentligen är jag sur nu också men har en vettig anledning. Adriana vill inte sova. Inte på dagen, inte på natten. Hon vill ha napp men man får inte stoppa den i munnen, den ska bara "råka" hamna där. Hon vill inte ligga ner för hon vill inte sova, men hon är för trött för att vara vaken. Så hon skriker och skriker och skriker. Detta betyder då att även jag är vaken, MÅNGA timmar varje natt. Saknar när vi bodde i ringvegen (lägenheten), då la vi henne i hennes säng kl 20 och gick ut av rummet och hon somnade, sov till 6, åt mat och sov vidare till 8. Sen vi flyttade hit har allt ändrat sig, hon trivs verkligen inte i sitt rum.

Det som är bra är att hon verkar vara fin i magen igen, dock har hon dålig aptit men det hon äter stannar i alla fall kvar.

I slutet av februari, vecka 8 ska jag och Adriana vara i Sverige <3. Glädjer mig något fruktansvärt! Vegar kör oss dit på fredagsnatten, sen drar han igen på söndag och börjar ordna det som ska bli kök här hemma, Adriana och jag stannar i Jättendal under veckan och sedan hämtar Vegar oss, eller om mamma och pappa kör oss. Vi får se. Då ska jag även träffa Anna och det ska bli härligt! Saknar henne massor massor.

Nu kommer snart svärmor så detta får bli slutet på detta inlägg.

Bye bye.