Senaste Inlägg

Igår var det lördag.


Jag har varit grisförkyld hela denna veckan, alltså har studierna som jag startade i måndags blivit lidande. Vegar har också varit sjuk men ändå jobbat hårt med renovering. Sovrummet börjar nu ta form, väggpanel är på och golv inhandlat, dock var detta golv ovanligt svårlagt så vi funderar på att byta ut det mot det "gamla vanliga".

Leonora tog i fredags sina första steg, dagen före 11-månadersdagen. Detta har vi väntat på länge eftersom hon i flera månader har kunnat stå stabilt utan att hålla fast sig. Vansinnigt gulliga steg var det såklart.

Adriana går på som vanligt, lika vansinnigt gulligt.

Idag hoppas jag på att få måla massa omålade och ofärdigmålade saker. Detta låter sig göras om vi får barnvakt. Svärmor är i mina tankar.

Jag längar efter ett hem där saker ligger på sin plats och inte i högar i vardagsrummet och i barnens sovrum. Jag längtar även efter att få sova tillsammans med Vegar i vår säng i vårt sovrum, inte i Adrianas rum. Nu vill jag ha ordnings.

Trevlig söndag till er alla! Lite bilder för att dra upp inlägget kan jag bjuda på.


Gammal bild på min lillebror, han ser annorlunda ut i verkligheten.


Harald-gull sover under bordet i gamla lägenheten. Då var han innekanin och under bordet var hans tillhåll.


Min lägenhet under gymnasitiden i Bollnäs.

Till mamma.

Mamma!

Klicka på BLÅ text nedan så kommer du till borden som jag tycker hade passat utmärkt på Havsfrid.



http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=29662293

och

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/bilder?finnkode=29452557


Älskar dig! Puss!

Wow! Vilket inlägg!

Idag har det varit slitet- och släpetsdag för mig och Vegar. Barnen har varit i barnehagen (Leonora började den 2:a, helt smärtfritt, HON ÄLSKAR DET!) och jag och Vegar har gjort husbestyr. Jag har målat om en gammal byrå jag fått av min mor för länge sedan, monterat ihop mitt nya skrivbord, inrett mitt superduper fina och viktiga kontor och hjälpt Vegar med ett par extra händer då och då. Vegar har lagt tak i badrummet vilket är svårt eftersom det är snedtak med många överraskningar.

Just nu sitter jag vid mitt nya skrivbord och inandas IKEA-möbellukten. Här ska jag studera från och med måndag. Jag är apnervös såklart. Kan ju vara skiiiiiitsvårt. Men lite spänd och uppspelt är jag också.

Snart hoppas jag att badrummet är färdigt så sovrummet kan ta sig en bättre form. Har redan bestämt hur jag ska möblera där, kommer bli spektakulert!


Trodde att jag hade en gammal bild på byrån jag målat men si där hade jag fel. En fin bild på Adriana kan jag dock bjuda på, tagen av svärfar för ganska så länge sedan. Gull, gull, gull...






När jag ändå lägger ut lite bilder kan jag ju visa hur vårt badrum såg ut förr...
Obs. bilderna förskönar då de är tagna från salgsprospektet. Det såg alltså värre ut. Här ser ni den praktiska duschlösningen i dörröppningen, sluket (Vet inte vad det heter på svenska, där vattnet rinner ut???) var placerat finurligt i andra änden av rummet så efter varje dusch fick vi roa oss med att "fösa" vatten genom rummet. Mycket underhållande.






Och så gamla köket när vi ändå håller på... Det var MYCKET värre i verkligheten. Dels var det två dörröppningar, bilden är tagen från den ena. Till vänster var ett enormt fönster och det fanns verkligen inte någon plats till kylskåpet, så det stod i ett annat rum.




Vill påstå att det är bättre nu ja...



Detta var övervåningen, där hade vi ett extra stort allrum. Där satte vi upp två nya väggar med dörrar och TADA, barnen hade egna sovrum.





Detta var vårt sovrum tills nyligen. Vi sov i rummet med vackra blommiga tapeter snyggt matchat med turkos platsmatta, rummet bilden är tagen från var allt-möjligt-skräp-rum. Nu är väggen nedriven för badrummet har byggts in mot vårt gamla sovrum vilket försvårade för möjligheterna att ha vår dubbelsäng stående horisontell. 

 







Så, det blev väl ett trevligt inlägg om lite av varje?

Här är Leonora också. Kleeeeeeet! GULL!












Badrumsstatus



Renoveringen av badrummet tog lite semester men på måndag fortsätter arbetet. Nuvarande status är denna.


Utanför.


Light rengöringsstation


Heavy rengöringsstation


Tömningssation


Hörn, till vänster skymtar tråkstationen.



Sovrummet fick sig en liten knäck under byggning av badrum efter som vi bygde ut badrummet mot sovrummet. Sovrummet blev då lite väl litet och en vägg in mot en angränsande kammare revs ner. Nu används sovrummet som sovplats plus lagring av saker som tidigare lagrades i ett förråd som nu blev en del av nya badet. Fint va?













Utanför badrummet ska min lilla kontorshörna bli.





Så det är mycket som sker runt här nu. Men bara till det bättre.



En bild på Leonora, bara ändå. Hon äter sand, äckligt!!!