Senaste Inlägg

Sol, sommar och mammaskryt!

Härliga sommar är här! jag blir bara rundare och rundare men är så vacker så ;). Börjar mer och mer tänka på vad det är för någon liten i magen min, vem är det? Jag trodde efter graviditeten med Adriana att jag skulle ha jättelätt för att se för mig en liten bebis i magen nästa gång, men icke. Jag ser en kula som rör sig men klarar inte av att tänka mig den lilla ljuvliga skapelse som ligger i den kulan.

Idag lärde Adriana sig ett nytt ord, baby. Hon är så intresserad i allt med bilder av bebisar på, så som schampoflaskor och blöjpaket. Undrar hur hon kommer att reagera på nästa lilla plutt?

Hon kan så många ord nu.

*Gatt (Katt)
*Glocka (Klocka)
*Pöpä (Pappa)
*Mamma
*Manan (Banan)
*Böp böp (Pip pip)
*Vov vov
*Äst (Häst)
*La la (Docka, pga att vi sjungit dansa, dansa dockan min. )
*Nana (Adriana)
*Däl (Där)
*Daaa Daaa (Med tydliga nickningar, god dag god dag)
*Jej (Hej)
*Jinge jinge (Ringle kringle, från en sång)
*Baby
*Anin (Kanin)

Det var min Stolt mamma skrytlista ;)

Nu ska jag sätta mig ner och mysa med någon tjejfilm som Vegar inte vill se, han har börjat läsa Bilbo så han är upptagen med det. 

Vi hörs väl nåt mer!

Första bilder på gravidmagen.

Här kommer (äntligen) bilder på gravidmagen. Detta är i vecka 21+6 enligt ultraljud, men vecka 21+2 enligt FL. Båda har dock samma bf-datum, den 20:e september. Här är den i alla fall.










Så ser den ut.

Igår började vi att dela in i fler sovrum uppe och i dag var vi en tur till Sverige och köpte färg och tapet till Adrianas rum, blir helt säkert jättefint! Så mycket mer än det har jag inte att bjuda på för tillfället.



Trött...

Jag orkar inte blogga, jag är bara trött.

Vi har varit på ultraljud den 23:e april och fick se ett vackert litet barn som blev beräknad till den 20:e september, mellan min och Vegars födelsedag, jag fyller den 8:e och han den 25:e. Blir bara Adriana som inte är född i september i vår familj. men vi hade faktiskt en liten förhandsvisning. Onsdagen den 21:a april åkte vi in till förlossningen, mina förvärkar hade gjort ont under hela dagen och det ville de ta en titt på. Men det var ingen fara, troligtvis är det för att det inte var så länge sedan jag var gravid sist så kroppen "minns" det som sker och reagerar starkare.

Vardagen har blivit lite jobbigare nu, Vegar började att jobba idag och det betyder mer lyft och jobb för mig och det resulterar i fler smärtor. "Du måste ta det lugnt och undvika tunga lyft!" Lätt att säga men inte lätt att genomföra med en 1-åring som är överallt och ska tas hand om, men så är det.

Adriana har varit på 1-årskontroll och fick massor av skryt för sin finmotorik och skarpa hjärna. Hon har hela tiden varit lite senare med grovmotoriken, som att rulla runt, krypa och gå, men hon är så smart. Pinsettgreppet hade hon 2 månader före de anda i gruppen och hon kan så många sånger med rörelser till och ord och uttryck. Stolt mamma!
Vegar och jag fick också skryt, de sa att hon var så trygg och trygga barn får man inte utan jobb. Det var en fin dag för egot.

Mamma och pappa var här en helg och det var mysigt. Vegar och jag byggde en STOR kaninbur för harald att springa runt i och han fick bli utekanin, hans rum fick bli gästrum till vi bygger kök, det sker troligtvis i sommar, det första som ska ske nu snart är fler sovrum uppe och renovering av vårt.

I måndags var jag och Vegar till Charlottenberg och fick köpt en syskonvagn som vi är grisnöjda med! hur enkelt och smidig som helst! http://babyproffsen.se/produkt/visa/36:Akta_Graco_Quattro_Tour_Duo


Det var vad jag hade att bjuda på, borde kanske lägga upp en magbild men då måste jag ta dem först. Latmask!