Senaste Inlägg

Förklaring.

Skriver nu från Andreas (Vegars bror) dator. Anledning till dåligt uppdatarande är att jag har förstört datorn vår. Jag har spillt läsk över hela den bärabara så nu kan jag bara använda musen, alltså inte skriva eller svara på meddelanden. Vet inte när detta är ordnat.

Den 30:e oktober tar vi över huset. Längtar.

Lördag.

I går var vi hos mäklare för att ordna försäljningen av vår lägenhet. Känns bra att äntligen komma igång med allt, idag har vi köpt sandpapper så Vegar håller på att ta bort färgfläckar som blivit till när de målade huset i sommar. Senare ska vi prata med Truls så han ordnar allt ogjort med lägenheten innan takstmannen kommer och även informera grannarna under att vi flyttar. Något säger mig att de redan vet då vi bor över världens skvallrigaste tant, hon får med sig allt! Nyfiken och pratsam, står säkert gömd bakom gardinen när någon kommer hem bara för att se. Hon vet ju herre gud när Vegar försovit sig, han står i vanliga fall upp klockan 5 men hon vet om så inte är fallet! Gott att komma härifrån.

Nu är det klart...

På onsdag klockan 15 har vi tid för kontraktskrivning. Spännande men också väldigt nervösa tider väntar, måste ju få sålt här också. Tänkte fråga om han vi köpte av har lust att köpa tillbaka. Han har startat en firma som hyr ut lägenheter och han äger också den bredvid oss. Isåfall kan vi slippa använda oss av mäklare och de kostnader det innebär. Men samtidigt kan det ju hända att om vi lägger ut så blir det en budrunda och vi tjänar lite på det, eller förlorar :S Usch! Blir nervös bara av att skriva om det, längtar tills allt är klart.

Har suttit hela dagen och planerat renovering och inredning. God bless IKEA!

HUSET!

Vi har fått huset! Säljaren ringde mig nyss. Han undrade om vi var intresserade i huset för 1550000! Jag spelade lite svårflörtad och sa att jag måste tala med min sambo och skulle sedan ringa upp. Jag väntade lite, sedan ringde jag och sa... ja.

Han skulle ringa mäklaren så att hon kunde ringa mig upp i morgon och ordna allt! Jag är så glad!

Huset.

Fick just ett samtal från Hedmark eiendom. De hade pratat med säljeren och han var otålig på att få huset sålt. Han ville ha det sålt innan det blev för mycket vinter så han gav oss ett motbud på 1600000, men jag var stenhård och sa att det var inte aktuellt, det enda vi har råd med är 1550000 pågrund av att vi inte vet vad vi får för vårt eget.

Kanske kom vi ett steg närmare huset? Åh! Jag hoppas!


Onsdag.

I morse kom jag ett steg närmare körkortet. Jag anmälde mig på kvällskurs för att få lov att övningsköra. Känns bra, äntligen tar jag tag i det. Vill helst få det innan jag börjar jobba (feb?) men det tror jag inte att jag klarar men bara jag får det innan Adriana börjar i barnehage i aug 2010, det borde jag väl klara av?

Nu sover mitt gull, hon är så duktig. Varje kväll klockan 20.00 somnar hon i sin säng i sitt eget rum, klockan 05.00 lagom till att Vegar står upp vaknar hon och vill ha lite mat, så somnar hon och jag om. Klockan 08.00 vaknar hon och pratar i 15 minuter kanske, då ger jag henne en leksak så leker hon med den medans jag slumrar lite. ca klockan 09.00 tröttnar hon och vill upp. Då står vi upp.

Jag är bortskämd, varje morgon får jag sova ut. Bara därför blir nästa unge morgonsur.



Adrianas rum.



Adriana sover <3

Helgen!

I helgen har mina kära föräldrar varit här på besök, de var väldigt kul att se dem igen men de var såklart mest intresserade av Adriana. På lördagen var vi först en tur på løiten lys, en STOR ljusbutik där de säljer de mest otroliga ljus som de gör själva, våning på våning med ljus till allt och alla. Sedan var vi alla bjudna till mommo och Offa på älgstek, det var  såunderbart gott att jag åt långt efter att jag var för mätt att äta mer och så hade mommo gjort hjortrontårta till dessert, mums! Sedan på kvällen när lilla fröken hade somnat såg vi på Max Manus, en väldigt bra norsk storsatsning som självklart ingen i sverige vet om. Sverige är så fruktansvärt dåliga på att ta emot norsk film och musik även om resten av världen rosar det! Nu idag har vi bara tagit det lugnt, suttit och pratat och gosat med bebisen. Efter att de åkt flyttade vi in Adrianas säng från vårt sovrum till hennes eget, jag gruvar mig väldigt men nu när hon sover hela natten sover vi alla bättre om vi sover i olika rum. Adriana vaknar när vi lägger oss och vi vaknar av hennes minsta ljud så egentligen är det bara bra men ändå, jag älskar att höra hennes sovljud. Nu klockan 19 blir det gröt sedan klockan 19.30 bad och till sist sova klockan 20.

Hoppas att allas helg har varit bara fin!